We mochten naar de stembus! En dat leek ons een goed moment om het eens over stemmen te hebben. Over stemmen op verkiezingen, maar ook over de mooiste stemmen die we kennen. En we hebben kaasstengels!
Deze podcast bevat een commerciële samenwerking met Miele.
Bestel ‘Man man man, het boek’ (gesigneerd)
We hebben een boek geschreven! En dat is te koop. Sterker nog: we willen het voor je signeren! Leuk om te lezen, leuk om te geven.
Kaasstengel challenge
Wie bakt de beste kaasstengels en wint de kaasschaaf van Domien? Dit zijn de foto’s en recepten!
Bas
Ingrediënten
• 1 rol vers bladerdeeg
• 1 ei
• 2 el sesamzaad
• Geraspte oude kaas
• Geraspte parmezaan
Eventueel te gebruiken
• Pesto
• Tapenade
• Wat je ook maar lekker vindt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit. Snijd lange stroken en smeer in met geklopt ei. Leg steeds 2 stroken op elkaar, duw een beetje aan en draai de stroken tot spiralen.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi kaas op de stengels en maanzaad. Bak de kaasstengels in 20 minuten bruin en krokant.
Om lekker te experimenteren kun je het bladerdeeg ook insmeren met pesto of tapenade. Of wellicht met iets anders lekkers waar ik nog niet aan heb gedacht. De sky is the limit.
Bron: simpele-recepten.nl / aangepast door: Bas
Chris
Ingrediënten
• 125 gram boter
• 1 middelgroot ei
• 1/4 theelepels zout
• 200 gram tarwebloem, type 405
• 10 gram maanzaad
• 125 gram Goudse Kaas, geraspt
Bereidingswijze (kaaskoekjes)
Snijd de boter in blokjes. Kneed samen met het ei, het zout, de tarwebloem, het maanzaad en de Goudse kaas tot een zanddeeg en zet dit een half uur in de koelkast.
Rol het gekoelde deeg met een met tarwebloem bestrooide deegroller uit tot een dikte van circa een halve centimeter. Steek de koekjes eruit, leg ze op een universele bakplaat en bak volgens het programma (Miele: gebak/kaaskoekjes, 18-23 minuten) of de handmatige instellingen (185 graden, 18-23 minuten, niveau 2).
Bron: Miele, bakken en braden
Domien
Ingrediënten
• Diepvries roomboterbladerdeeg
• 3 middelgrote eieren
• Gedroogde tijm
• 175 gram geraspte belegen kaas
Eventueel te gebruiken
• Pecorino
Bron: Allerhande / aangepast door: Domien
Sorry, maar ik had écht geen behoefte aan een schreeuwende stem in de outro die 2x zo luid is als de rest van de podcast. Schrok me kapot! Wel luv naar de rest van de aflevering
Keihard gelachen om: ‘bij de zelfspodcast hebben ze het over Thaise hoeren en wij hebben het over dat we onze stem stom vinden’ over zelfspot gesproken…. Blijf doorgaan, jullie zijn leuk! (oh ja dat einde met die krijsende vrouw mocht wel zachter, of liever helemaal weg)
Groet,
Marieke
Hoiiii heren,
Complimenten voor de podcast, erg gezellig en zeker tijdens een roadtrip 🙂
Jullie vergeten echt de stem van Herman van Veen!
Tevens was Carlo Lumiere in de musical, niet de film 😉